
Sindromul boala telefonului mobil
Sindromul ‘boala telefonului’ sau cocoașa de smartphone este o boală a timpurilor moderne care îi afectează mai ales pe copii și tineri. Aveți grijă cât de mult butonați telefonul mobil pentru că poziția în care o faceți vă poate crea probleme de sănătate.
Nivelul de presiune exercitat asupra coloanei vertebrale crește atunci când capul este înclinat tot mai mult.
Aceasta boală se caracterizează prin dureri la nivelul coloanei cervicale provocată de poziția aplecată mereu. Un alt aspect negativ este pierderea treptată a vederii.
Ţinând cont că adolescenţii şi tinerii sunt cei mai mari fani ai telefoanelor mobile, tot ei sunt cei mai afectaţi. „Va fi o boală a viitorului, care va căpăta un contur mai clar cu simptomatologie evidentă şi care nu va afecta doar coloana cervicală, ci şi ochii”, ne-a declarat un reputat chirurg ortoped.
„Din cauza flexiei capului este posibil să apară la nivelul coloanei cervicale, adică acolo unde se leagă capul de coloană, dureri greu de identificat care vor putea fi descoperite doar cu RMN”, a completat medicul.
Potrivit acestuia, copiii de vârstă şcolară şi adolescenţii sunt şi mai expuşi la astfel de probleme, mai ales că ei sunt în creştere. „Această poziţie, completată de statul în faţa calculatorului pot determina afecţiuni cronice, precum contractura dureroasă a musculaturii, gâtului şi capului, care, într-un final, va duce la artroză cervicală (n.r. deteriorarea cartilagiului)”, a mai precizat ortopedul. Astfel, le recomandăm părinţilor să nu-i lase pe copii în faţa calculatorului şi telefonului mai mult de două ore pe zi.
În cadrul centrului nostru ne trec pragul foarte mulți pacienți cu dureri la ceafă. Dacă vă confruntați cu această problemă vă așteptăm să faceți cunoștință cu fizioterapeuții centrului nostru și să începeți programul recuperator personalizat. Sunați acum pentru programare la 0758 959 677 sau completați formularul de programare online aici.
Autor: Fizioterapeut Mihai Venedict
Related Posts
Cum tratăm o luxație de cot?
Legătura dintre braț și antebraț este realizată de cot. Din punct de vedere...
Artroza șoldului sau coxartroza
Ce este artoza șoldului? Coxartroza (artroza șoldului) este localizarea...
Sindromul de tunel carpian
Sindromul de tunel carpian este o afecțiune medicală ce se caracterizează prin...
Vezi cine se află în spatele Work Tape şi află cum poţi face parte din echipă
În momentul actual, specialistul din spatele Work Tape România se numeşte Mihai...