
Postura preșcolarului
“DACĂ PACIENTUL ÎNTÂLNEȘTE O PERSOANĂ CARE ARE O ATITUDINE CARACTERIZĂ PRIN BLÂNDEȚE, ÎNȚELEGERE ȘI BUNĂ DISPOZIȚIE, EL VA FI, CU SIGURANȚĂ MAI DISPUS SĂ COMUNICE ȘI SĂ-ȘI EXPRIME DIFICULTĂȚILE.” Constantin Albu
În procesul de creștere și dezvoltare, senzațiile de verticalitate și de înclinare corporală apar doar după ce copilul dobândește capacitatea de a sta în picioare având ca bază tălpile picioarelor. Desigur, există și pacienți care folosesc mersul biped și care nu au tocmai cea mai conformă postură. În cadrul centrului nostru, întâlnim adesea pacienți preșcolari, cu vârstele intre 5-7 ani cu deficiențe la nivelul coloanei vertebrale, centurii pelvine, genunchilor dar și a picioarelor.
Cel mai adesea întâlnite sunt deficiențele precum scolioza, cifoza, genuvalgum, genuvarum dar și mersul în rotație internă/externă a șoldului…


Formarea unei atitudini corecte poate fi realizată prin intermediul unor exerciții fizice, care prin conținutul lor și prin modul cum sunt executate de către pacient, contribuie la dobândirea unei imagini corecte și a unei poziții corespunzătoare.
Este știut faptul că femeile dar și copiii au o laxitate mai mare a ligamentelor și tendoanelor, așadar o articulație laxă are nevoie de musculară tonifiată, stabilă, pentru a putea susține scheletul.
Kinetoterapia vine în ajutor cu programe complexe, special concepute pentru fiecare pacient în parte în funcție de obiectivele fiecăruia, deasemenea este o metodă foarte eficientă de a preveni asemenea posturi.
Centrul nostru pune la dispoziție pachete de kinetoterapie de 10-15 ședințe unde pacientul ne vizitează zilnic pentru a urma planul de tratament, dar și pachete de 30-60 ședințe, când pacientul va avea 2-3 ședințe săptămânal pentru a conserva progresul acumulat în urma programului de tratament .
Ne găsiți pe Bulevardul George Enescu nr 9c demisol în Botoșani dar și la numărul nostru de telefon 0758959677.
Related Posts
Ne pregătim pentru ITCB 2015
Specialiştii din Work Tape România vor avea o cameră amenajată în cadrul...
Torticolisul la bebeluși – cum îl descoperim și cum îl tratăm?
Torticolisul muscular congenital (TMC) este a treia cea mai frecventă afecțiune...
Artroza genunchiului
Cu toții am auzit de durerile de genunchi și aceasta destul de frecvent, în...
Sedentarismul – problemă de actualitate
În ultimele decenii asistăm la o serie de fenomene și procese ce caracterizează...