
BANDAJAREA NEUROMUSCULARĂ
Bandajarea neuromusculară (sau Medical Taping) reprezintă o tehnică de bandajare specifică care susține și stabilizează mușchii și articulațiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mișcarea sau flexibilitatea corpului.


Efectul de ridicare a pielii crează spaţii mai mari între ţesuturi, permiţând astfel un aport ridicat de oxigen şi o reducere a inflamaţiei în zona respectivă.

Folosirea benzilor de taping reprezintă o tehnică relativ nouă de fizioterapie în România, dar brevetată cu 25 de ani în urmă de către dr. Kase Kenzo din Japonia. Deși a început prin a fi folosită doar în competițiile sportive, dovedind o eficiență crescută a intrat treptat și in atenția medicilor de recuperare și a specialiștilor fizio-kinetoterapeuți, pentru o gama largă de patologii.


Bandajarea Neuromusculară (Medical Taping) reprezintă o tehnică de bandajare specifică care susţine şi stabilizează muşchii şi articulaţiile, concepută să faciliteze vindecarea naturală a organismului fără să limiteze mişcarea sau flexibilitatea corpului. Aplicarea benzii atenuează durerea şi facilitează drenajul limfatic prin stimularea diverşilor receptori din sistemul somato – senzorial. Efectul de ridicare a pielii crează spaţii mai mari între ţesuturi, permiţând astfel un aport ridicat de oxigen şi o reducere a inflamaţiei în zona respectivă.


Folosirea benzilor de taping reprezintă o tehnică relativ nouă de fizioterapie în România, dar brevetată cu 25 de ani în urmă de către dr. Kase Kenzo din Japonia. Deși a început prin a fi folosită doar în competițiile sportive, dovedind o eficiență crescută a intrat treptat și in atenția medicilor de recuperare și a specialiștilor fizio-kinetoterapeuți, pentru o gama largă de patologii.


Pentru o aplicare eficientă a benzilor de taping este necesară o EVALUARE fizică detaliată, făcută obligatoriu de un specialist (kinetoterapeut, medic). Astfel, rezultatele evaluării vor indica mărimea, poziţia şi strânsoarea benzii, care poate fi aplicată în sute de feluri pentru a obține diverse efecte terapeutice:
– scade durererea și reduce inflamația;
– îmbunătățesște funcția musculare: scade gradul de contractură musculară sau crește tonusul pe musculatura slabă;
– susține funcția articulară: crește stabilitatea articulară, influențează poziția articulațiilor, influențează direcția mișcării, crește stabilitatea
– crește gradul de mobilitate și (contribuie la) menține efectul obținut prin alte terapii fizicale (ex: kinetoterapie);
– stimulează circulația, care determină o mai bună oxigenare a țesuturilor și drenajul limfatic, care ajută la eliminarea edemelor;
– crește inervația pe zonele cu tulburări nervoase;
– favorizează vindecarea cicatricilor și îmbunătățește aspectul, chiar și în cazul cicatricilor cheloide;
– grăbește vindecarea hematoamelor și a altor traumatisme musculare;
– influenţează sistemul neuromuscular și modifică posturi patologice din boli neurologice (de exemplu, după accident vascular cerebral) îmbunătățind calitatea vieții celor afectați;
– reechilibrează postura în tulburările de statică vertebrală – scolioză, cifoză, hiperlordoză
– crește performanţa sportivă;
– previne accidentările și grăbește vindecarea. Bandajarea Neuromusculară este o procedură naturală și fară efecte secundare! De aceea gama de pacienți tratată se întinde de la sugari până la persoane vârstnice și cuprinde patologii diverse din sfera ortopedică, neurologică, reumatică și desigur, sfera sportivă.


Benzile pot fi purtate timp de câteva zile (3 – 7 zile) chiar și în timpul dușului, fiind rezistente la apă.

Aceste bandajări se fac doar de către profesioniști, ajutând la atenuarea durerii și facilitând drenajul limfatic prin stimularea diverșilor receptori.

Pentru a încerca o astfel de bandajare, indiferent de problema pe care o aveți, vă așteptăm la centrul nostru WorkTape Medical de pe Bulevardul George Enescu nr. 9C demisol.
Fizioterapeut Mircescu Dănuț
Related Posts
Kinetoterapia de acasă
Cu viața pe care o știam până acum schimbându-se peste noapte și fiind...
Utilizarea corectă a cârjelor
Pentru că mulți dintre pacienții noștri vin cu un membru imobilizat iar cârjele...
Paraplegia
Paralizia este o noțiune generală care se referă la pierderea mișcării și/sau a...
Totul despre cușca Rocher
Cușca Rocher ajută la mobilizarea coloanei vertebrale și a articulațiilor, prin...