
Metoda Kochi
Provocările la care suntem supuși zilnic, procesele rapide de alterare a sistemului nostru regenerator, duc la o apariție spectaculoasă de noi și noi terapii-răspuns. Afecțiunile au devenit atât de complexe încât terapeuții se văd puși în situația de a căuta soluții sau chiar de a le inova în timpul procesului de terapie.
Maestrul Kochi Naoya a simțit și el această nevoie de răspuns la problemele societății actuale, ca terapeut. Inițial, povestea sa seamănă cu multe altele, în care un terapeut își dorește să înlăture durerea din corpul uman și practica asiduu și cercetează până când își creează propria terapie pe care dorește să o împărtășească lumii întregi. În cadrul propriului proces de dezvoltare ca și terapeut, Kochi Naoya nu a creat o terapie nouă, o nuanță în cadrul regenerării ci mai mult decât atât – o Metodă terapeutică.
Ce inseamnă acest lucru? Știu că e fascinant și asta ne atrage în primul rând la Metoda Kochi – înlăturarea pe termen lung și în timp scurt ( secunde ) a durerii, însă acest aspect este doar un efect provenit din o înțelegere aprofundată a mecanismului de regenerare și de comunicare al corpului uman.
Metoda Kochi va explica UNDE și DE CE lucrezi pentru a ameliora o anume durere, însa CUM lucrezi, rămâne la latitudinea terapeutului, în funcție de bagajul său de cunostințe. Ești practicant de shiatsu? vei aplica shiatsu. Ești practicant de yumeiho, masaj cu ulei, bio-energie, reflexoterapie, trigger-points, presopunctură, masaj tailandez, aplici ceea ce știi.
Metoda Kochi ne ajută să înțelegem în modul cel mai simplu înlănțuirea de cauzalități care duc la durere, afecțiune, blocaj. În momentul în care știi ce se petrece și cum s-a ajuns la durere este simplu să îți exerciți tehnica terapeutică acolo unde trebuie pentru a ameliora senzația acolo unde doare.
Fizioterapeutul Mihai Venedict de la Centrul de Recuperare WorkTape Medical Botoșani a participat la primele două nivele predate de creatorul metodei venit din Japonia special pentru a trasmite Metoda Kochi mai departe.