Prevenția și recuperarea funcției respiratorie în Covid-19
Sănătatea întregului corp depinde de funcţionarea sănătoasă a organelor respiratorii.
Trăim momente dificile pentru o boală aparent fără tratament, numită Covid-19 și în momentul acesta România se apropie de vârful pandemiei. Una dintre cele mai importante funcții care are de suferit în această afecțiune care se manifestă diferit de la persoană la persoană este funcția respiratorie.
Prin experiența acumulată la unul din cele mai mari centre de recuperare cardiovasculară din România vă pot oferi câteva recomandări practice pentru a preveni sau a recupera funcția respiratorie în cazul în care sunteți pozitiv sau ați trecut prin această afecțiune Covid-19.
Unii pacienți care s-au recuperat după infecția cu noul coronavirus au acum o capacitate pulmonară redusă cu 20-30 % și au probleme de respirație când fac efort, arată Autoritatea Spitalicească din Hong Kong, citată de South China Morning Post.
Spune-mi cum respiri ca să-ţi spun cum trăieşti.
Respirația este punctul de la care se pleacă în recuperarea cardiopulmonară și este elementul esențial pentru tot programul recuperator al pacienților Covid-19. Prin corectarea respirației, se asigură o ventilație corectă a permeabilității căilor respiratorii prin exerciții specifice pentru mobilizarea musculaturii respiratorii.
Învățarea și reeducarea respirației toracice și diafragmatice ajută pacienții Covid-19 să conștientizeze faptul că o respirație corectă le va oferi și o stare mentală mai limpede pe durata antrenamentelor de recuperare, dar și în viața de zi cu zi.
Plămânii se destind, în procesul respiraţiei, de aproximativ 670 de milioane de ori în timpul unei vieţi. Bătăile inimii sunt de aproximativ 2,21 miliarde de ori în timpul unei vieți. Plămânii cu inima acționează sinergic și noi putem să le antrenăm pentru a funcționa într-un mod cât mai optim.
Un exercițiu simplu arată cam așa: amplasează-ți o mână pe stomac pentru a te asigura că respiri abdominal – asta înseamnă că atunci când inspiri abdomenul ar trebui să se umfle, iar când expiri, acesta ar trebui să se retragă.
Pacienții care efectuează un program de recuperare cardiopulmonar la centrul WorkTape Medical primesc GRATUIT dispozitivul TRI-BALL pentru gimnastică respiratorie.
Dacă dorești să ne susții în perioada asta în care nu funcționăm, achiziționează acum Vocuherul Abonament Worktape Premium cu REDUCERE 56,7% valabil pentru tot anul 2020 (Consultații, Kinetoterapie, Masaj incluse + discount 30 % la celelalte proceduri fizioterapeutice și ecografii + sfaturi medicale online) la următorul link
Ai simptome care te îngrijorează însă nu vrei sa te expui riscului de îmbolnăvire dacă ieși din casă?
Ai deja un diagnostic și te tratezi dar boala nu răspunde la tratament sau chiar se agravează?
Programeaza-te la o consultatie online la Dr. Luca Elena – medic specialist reumatolog sau la o ședință de Kinetoterapie cu unul din Fizioterapeuții noștri la următorul link >>
https://www.docbook.ro/search/programare/programare-online-worktape-botosani
Autor: Fizioterapeut & Manager Mihai Venedict
Related Posts
Vezi cine se află în spatele Work Tape şi află cum poţi face parte din echipă
În momentul actual, specialistul din spatele Work Tape România se numeşte Mihai...
Poate kinetoterapia să îți antreneze creierul?
De cele mai multe ori noi facem mișcare pentru a ne menține în formă sau pentru...
Exostoza calcaneană
Stresul constant exercitat asupra fasciei plantare poate duce la apariția unor...
Ataxia
Pacienții diagnosticați cu ataxie nu își pot controla mușchii brațelor și pe cei...