“Recuperarea în artroplastia genunchiului”
Protezarea articulației genunchiului sau artroplastia genunchiului se referă la acea intervenție chirurgicală prin care articulația genunchiului este înlocuită total sau parțial de o proteză.
Articulația genunchiului este alcătuită din:
- capătul distal al femurului,
- platoul tibial format din extremitatea proximală a tibiei,
- rotula (osul situat în profunzimea tendonului mușchiului cvadriceps).
- desigur că pe lângă aceste componente, articulația genunchiului include meniscurile, ligamentele încrucișate, sinoviala, capsula și peroneul (acesta joacă un rol minor în cadrul articulației).
Recuperarea începe chiar a doua zi după operație iar pacientul trebuie să acorde o atenție deosebită atenție articulației respective pentru tot restul vieții.
În cadrul centrului nostru, recuperarea după o astfel de intervenție constă pe lângă kinetoterapie, într-o serie de terapii alternative cum ar fi crioterapia sau bandajarea neuromusculară.
- KINETOTERAPIA constă într-un program de exerciții special conceput de fizioterapeuții noștri pentru obiectivele personale ale fiecărui pacient (tonifierea musculaturii atrofiate, relaxarea contracturilor, creșterea mobilității prin câștigarea gradelor de flexie/extensie).
- CRIOTERAPIA se referă la procedura care se folosește de jetul de aer rece uscat pentru a reduce inflamația locală prin scăderea temperaturii tegumentului.
- BANDAJAREA NEUROMUSCULARĂ este tehnica ce vine în ajutorul recuperării prin aplicarea benzii în mai multe scopuri (relaxare musculară, susținere ligamentară în cazul de față)
Botoșani: Bulevardul George Enescu nr 9 C
Telefon: 0758.959.677/0331.404.367
www.worktape.ro/programari
Autor: Fizioterapeut Roxana Căruceru
Related Posts
BURSITA SUBACROMIALĂ
Ce este bursita? Bursita reprezintă inflamația structurii numite ,,bursă”...
Pectus excavatum
Cunoscut și ca „piept în pâlnie”,este o deformare structurală congenitală a...
Recuperarea leziunilor ligamentului încrucișat anterior
LIGAMENTUL ÎNCRUCIȘAT ANTERIOR – FUNCȚII Ligamentul încrucișat anterior (LIA)...
Tripla flexie
Ce este tripla flexie și de ce este atât de folosită în meseria noastră de...