
Recuperarea piciorului plat
Piciorul plat și piciorul scobit sunt cele două modificări patologice ale bolții plantare care perturbează statica. Piciorul plat este cea mai frecventă formă a tulburărilor de statică ale piciorului, incidența crescând cu vârsta. Indiferent de cauza inițială, piciorul plat apare pe existența unei insuficiențe musculoligamentare, chiar dacă în unele consolidări vicioase postfractura sau subluxatii ale tarsului se realizează condiția anatomică a piciorului plat.

Tratamentul fizical al piciorului plat. Se recomandă în toate împrejurările, la baza lui este kinetoterapia, care poate fi completată de masaj, ultrasunete, hidroterapie, termoterapie (crioterapie- terapia cu aer rece uscat Cryoair), mai ales în fazele dureroase acute, în contracturi musculare, când se asociază tedinite și bursite sau reacții inflamatorii.

Kinetoterapia pentru piciorul plat urmărește tonifierea musculaturii extrinseci și intrinseci, care înglobează toată plaja mișcărilor efectuate de picior. Concomitent, kinetoterapia va remobiliza articulațiile piciorului, încercând să redea suplețea acestui segment.
Exercițiile se fac cu piciorul gol, și se executa de mai multe ori pe zi, mai multe zile. Desigur că o deosebită importanță o are executarea posturii corecte a întregului corp pentru a putea poziționat corect centru de greutate în mijlocului piciorului.
În cadrul centrului nostru acordăm atât diagnostic cât și tratament pentru recuperarea piciorului plat, cu ajutorul celor mai noi și moderne tehnici (IASTM, bandajare neuromusculară, etc) și aparate medicale.
Botoșani: Telefon: 0758.959.677/0331.404.367
www.worktape.ro/programari
#Worktapemedical – Recuperare medicală bine făcută
Autor: Fizioterapeut Roxana Căruceru
Related Posts
Sindromul patelofemural
Sindromul patelofemural: ce este, care sunt cauzele și simptomele, timpul de...
Trohleoplastie patelară
Genunchiul este una dintre cele mai mari și mai complexe articulații ale...
Tripla flexie
Ce este tripla flexie și de ce este atât de folosită în meseria noastră de...
De ce este importantă abordarea fasciei în tratamentele de recuperare?
Aţi tot întâlnit în postările noastre termenul de fascie şi de manipulare a ei....