Cum stăm corect la birou?
Tu stai corect?
În epoca tehnologiei și a informatiei multe persoane petrec timp îndelungat in fața computerului sau laptopului. Mulți dintre aceștia neglijează poziția corectă in fața calculatorului, preferând să aibă o poziție mai comodă chiar dacă aceasta nu este recomandată.
Problemele frecvente degenerate din poziția vicioasă la birou sunt: spondiloză cervicală, spondiloza lombară, scolioze, cifoze. Pe lângă afecțiuni ale coloanei pot apărea și disfuncții ale ochilor și probleme ale circulatiei sângelui.
Oricât de bună este poziția de lucru, postura statică prelungită nu este sănătoasă. De aceea activitatea de muncă trebuie să permită pauze și micropauze, în timpul cărora lucrătorii pot:
– să schimbe postura lor de lucru frecvent făcând mici ajustări la scaun și suportul spatelui;
– să întindă degetele, mâinile, brațele și trunchiul;
– să se ridice și să circule prin împrejurimi;
– să închidă ochii și să-și concentreze privirea asupra obiectelor departe de ecran.
Poziția corectă stând la birou:
Este recomandat ca pacientul să stea într-un scaun ergonomic. Pentru a avea o poziție corectă, trebuie să avem unghiurile formate de către braț și antebraț de 90*, sacru și coapsă 90*, coapsă și gamba 90*, gamba și picior 90*. În cazul în care masă este prea înaltă, putem folosi perne pentru a devenii mai înalți. În acest caz s-ar putea să pierdeți unghiul de 90* între picioare și gamba. Este recomandat să puneți o lada sau o cutie cu care aduceți la nivelul potrivit picioarele.
Poziția spatelui:
Spatele trebuie să fie lipit de spătarul scaunului. În cazul în care acesta nu are o formă ergonomică, poți folosi o pernă pentru susținerea zonei lombare pe care să o fixezi pe spătar.
Poziția mouse-ului și a tastaturii :
Mouse-ul și tastatură vor fi așezate în așa fel încât coatele tale să fie paralele și să formeze unghiul de 90 de grade cu corpul, iar antebrațele și încheieturile să fie întinse. Pentru o protecție suplimentară, poți folosi un suport ergonomic pentru încheieturi.
În cadrul centrului nostru de recuperare pacienții beneficiază de un tratament personalizat și adaptat particularităților fiecărui caz.
Tratamentele pot consta în ședințe de kinetoterapie, masaj, ședințe fizioterapie.
Botoșani : Telefon: 0758.959.677/0331.404.367
www.worktape.ro/programari
#Worktapemedical – Recuperare medicală bine făcută!
Autor: Gogălniceanu Vlad – Fizioterapeut
Related Posts
Astenia de primăvară și simptomele ei
Primăvara este sezonul în care majoritatea oamenilor se simt...
Kinetoterapia de acasă
Cu viața pe care o știam până acum schimbându-se peste noapte și fiind...
Pozițiile corecte pentru un somn sănătos
Poziția în care dormim determină nu numai dacă ne trezim odihniți și relaxați,...
Accidentul Vascular Cerebral (AVC)
Ce este accidentul vascular cerebral? AVC-ul este o disfuncţie complexă cauzată...