Mersul idiopatic al degetelor de la picioare
Mersul cu degetele de la picioare este definit ca eșecul călcâiului de a atinge podeaua la începutul poziției în timpul ciclului de mers, rezultând un mers bilateral de la deget la deget.
Mersul idiopatic al degetelor de la picioare, după cum sugerează și numele, se referă la manifestarea acestui tipar de mers fără o cauză patologică subiacentă cunoscută. Acesta este un diagnostic de excludere, în care au fost excluse alte afecțiuni care provoacă un mers equin.
Luând în considerare diagnosticul diferențial, este important să se țină seama de orice potențial al afecțiunii neuromusculare sau musculo-scheletice subiacente. Mersul pe degetele de la picioare poate fi cauzat de paralizia cerebrală, contractura congenitală a tendonului lui Ahile sau tulburări musculare paralitice, cum ar fi distrofia musculară Duchenne. Mersul idiopatic al degetelor de la picioare poate fi asociat cu tulburări de dezvoltare, cum ar fi autismul sau alte tulburări miopatice sau neuropatice.
Majoritatea tulburărilor care cauzează mersul cu degetele de la picioare pot fi excluse prin anamneză și examenul fizic, rezultând un diagnostic de mers idiopatic al degetelor de la picioare. Un copil diagnosticat cu mersul idiopatic al degetelor de la picioare va prezenta un examen neurologic normal în ceea ce privește tonusul muscular, reflexele, senzația și forța. Copilul poate avea sau nu o limitare pasivă în dorsiflexia gleznei. Mersul idiopatic al degetelor de la picioare va prezenta întotdeauna o prezentare bilaterală și simetrică, spre deosebire de alte afecțiuni neurologice care pot provoca mersul unilateral sau asimetric al degetelor de la picioare.
Pentru a determina cel mai bine un protocol de tratament ideal, trebuie luată o anamneză cuprinzătoare. Tratamentul poate fi facut in cadrul centrului nostru de recuperare medicală, cu ajutorul ședințelor de kinetoterapie.
Ne găsiți în Botoșani, Bulevardul George Enescu nr. 9c, demisol sau la numărul de telefon: 0758959677. Deasemenea se poate face o progamare online pewww.worktape.ro/programari.
Autor: Fizioterapeut Alexandra Gavril
Sursa: Bilanț clinic în recuperarea medicală, http://www.ilslearningcorner.com
Related Posts
DISCOPATIA LOMBARĂ
La nivelul coloanei vertebrale lombare, atât datorită structurii ei cât şi a...
Pintenul calcaneean și recuperarea medicală
Pintenul este o osificare patologică și dureroasă a punctului de atașare a...
Sindromul Hipoton 💪🧒👶
Tonusul muscular indică rezistența mușchilor când intră în contact cu forțe...
Descoperă Călătoria Completă a Recuperării: Cum Nutriția Completează Kinetoterapia 🌱💪
Într-o lume agitată, unde ritmul alert și solicită zilnice pot pune la încercare...