
Poate kinetoterapia să îți antreneze creierul?
De cele mai multe ori noi facem mișcare pentru a ne menține în formă sau pentru a ne recupera, dar știai că mișcarea poate antrena și creierul? Cred că ai auzit de așa numitele endorfine sau numite și moleculele fericirii, și de efectul lor asupra stării tale, probabil știai că te simți mult mai bine după mișcare. Exercițiile fizice ajută la creșterea activității creierului, stimulăm și chiar restaurăm celulele nervoase, numite neuroni.
Exercițiile mentale te pot ajuta să rămâi mereu pregătit psihic, dar combinate cu exercițiile fizice obținem cele mai bune rezultate. Kinetoterapia ajută la îmbunătățirea circulației cardiovasculare (inimă), circulației pulmonare (plămâni), dar și a sistemului nervos (creier și coloană vertebrală).
Cu cât creștem în vârstă, creierul începe să aibă o pierdere a celulelor nervoase, iar asta poate rezulta în apariția diferitelor afecțiuni. Pierderea inevitabilă a neuronilor care vine odată cu vârsta poate fi scăzută cu ajutorul unui program de exerciții bine făcut.
Kinetoterapia activează comunicarea între celulele creierului, care la rândul lor interacționează cu alte părți ale sistemului nervos. Mișcarea regulată ține neuronii sănătoși și în stare bună de funcționare. Un mod de viață activ poate ajuta la concentrare, accelerarea procesului de recuperare pentru pacienții cu afecțiuni neurologice și poate reduce riscul de apariție a multor boli care apar odată cu îmbătrânirea.
Ideal este să facem cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi, dar programele mai lungi de până la 60 de minute aduc mai multe beneficii. Fizioterapeutul decide cum este mai bine pentru fiecare persoană. Activitatea fizică poate pregăti creierul pentru informații noi, pentru o atitudine mai bună, și pentru un interes mai mare în activitățile zilnice care conduce la rezultate mult mai bune.
🆘 Dacă doriți să ne susțineți achiziționați acum Voucherul Abonament Worktape Premium cu REDUCERE 56,7% valabil pentru tot anul 2020 (Consultații, kinetoterapie, masaj GRATUITE + discount 30 % la celelalte proceduri fizioterapeutice și ecografii + sfaturi medicale online) la următorul link
😷Ai simptome care te îngrijorează însă nu vrei sa te expui riscului de îmbolnăvire dacă ieși din casă?
🤒Ai deja un diagnostic și te tratezi dar boala nu răspunde la tratament sau chiar se agravează?
📅Programeaza-te la o consultatie online la Dr. Luca Elena – medic specialist reumatolog la următorul link >>
https://www.docbook.ro/search/programare/programare-online-worktape-botosani
Autor: Fizioterapeut Cristi Voinea.
Related Posts
Recuperarea în leziunile de menisc
Leziunile de menisc reprezintă ruptura parţială sau totală a meniscului ce apare...
Trohleoplastie patelară
Genunchiul este una dintre cele mai mari și mai complexe articulații ale...
Kinetoterapia în postpartum
„Nu ma durut niciodată spatele înainte de sarcină!” „Este indicată...