
Spondiloza cervicală
Datorită structurii anatomice foarte complexe și variatelor solicitări fiziologice la care este supusă regiunea coloanei vertebrale cervicale, apariția unei deformări osoase la acest nivel influențează direct straturile adiacente și provoacă tulburări.
Spondiloza apare ca urmare a înaintării în vârstă deoarece oasele și ligamentele din coloana vertebrală se uzează, isi pierd din rezistență.
Pentru a contracara acest fapt, adesea coloana vertebrală va produce țesut osos în exces – acesta fiind cunoscut sub denumirea de osteofite, adică a unor formațiuni osoase care se dezvoltă în zona articulațiilor sau în alte zone. Osteofitele sunt des întâlnite în zona gâtului, adică acolo unde se manifesta spondiloza cervicală.
Care sunt simptomele spondilozei cervicale?
Primul semn care te poate duce cu gândul la faptul ca ai putea avea spondiloză este durerea. Aceasta poate fi cauzată de un disc intervertebral umflat sau de hernia de disc. În cazul spondilozei cervicale vei resimți durerea în zona gâtului – a cefei.
La început, aceasta poate fi mai intensă când petreci mult timp în picioare sau când ești obosit și poate dispărea după ce te odihnești. În timp, însă, durerea poate persista pentru perioade lungi dacă este neglijată. Alte simptome care apar dacă suferi de spondiloză sunt:
– dureri de cap
– stări de amețeala
– probleme în menținerea echilibrului
– înțepenirea gâtului, redoarea (rigiditatea)
– dificultăți în mișcarea membrelor sau a coloanei vertebrale după o perioadă mai lungă de repaus
– parestezii /furnicături la nivelul brațelor, al umerilor sau al altor zone afectate.
Este nevoie de un program de recuperare, de o echipă de specialiști care sa lucreze împreună : medic-fizioterapeut.
Și cum mulți dintre pacienții noștri vin in perioadă maximă de durere principalul nostru obiectiv este scăderea durerii. In cabinetul nostru ne folosim de toate mijloacele pe care le avem: termoterapie, electroterapie, masaj, gimnastică medicală,etc, dar foarte important, totul este individualizat în funcție de pacient și diagnosticul diferențiat.
Ce trebuie înțeles și subliniat, recuperarea medicală nu constă doar în câteva ședințe, este nevoie de timp, răbdare pentru ca pacientul să-și recâștige mobilitatea, forța musculară și încrederea pe care o avea înainte de diagnostic.
Reamintim că luna aceasta la achiziția oricărui pachet de proceduri beneficiați de o bandajare neuromusculară gratuită, dar pentru mai multe detalii despre celelalte oferte pe care le avem sunați la 0758.959.677/ 0331.404.367. De asemenea, pentru a profita de 30% reducere la orice pachet de proceduri, întreținere și două consultații GRATIS dar şi de multe alte beneficii, profitați ACUM și achiziționați Abonamentul WorkTape Premium 2021 la doar 490 lei disponibil la recepția centrului.
surse:
Cum trată spondiloza cervicală- Dr. I. Cantacuzino, Dr. D Grigorescu, Dr. I. Gh. Matache
Reginamaria.ro
fizioterapeut: Zahiu Claudia
Related Posts
Elongații TRAComputer unic în Botoșani
Chiar înainte să înceapă această perioadă cu pandemia Covid-19, am achiziționat...
BURSITA SUBACROMIALĂ
Ce este bursita? Bursita reprezintă inflamația structurii numite ,,bursă”...
Importanța recuperării respiratorii în bronhopneumopatia cronică obstructivă (BPOC)
În sezonul rece, mulți dintre noi avem anumite simptome ce se pot confunda cu...
Evoluția fitness-ului de-a lungul istoriei
¨Fitness-ul este un concept relativ modern, apărut în secolul XIX, moment marcat...